Kuinka hoidan couperosa-ihoa?

Kosteuta ja kosteuta. Ensiarvoisen tärkeä on valita hyvä kosteuttava kasvovesi aamuin illoin. Muista suojata iho kevätauringolta. Käytä ihoa vahvistavaa seerumia aamun illoin ja levitä päälle rauhoittava ja kosteuttava kasvovoide. Suojaa iho lämmönvaihteluilta, esim saunassa käytä kasvojen suojana naamio tai pyyhe. Vältä tulisia ruokia, hydrokortisonivoiteita (ohentavat ihoa voimakkaasti), suojaa ihosi auringolta, vältä kosmetiikkatuotteisa vahvoja hajusteita ja kemikaaleja sekä rakeisia kuorintoja. Valitse couperosaihon tuotteet ja suositushoitona on radiofrekvenssihoito couperosaseerumilla tehtynä + antistress naamio.

Tuotevinkit:

Puhdistus BTB13 sensitive cleansing foam (28 €)

Kasvovesi BTB13 sensitive facial tuner (28 €)

Kasvoille aamuin illoin BTB13 sensitive seerumi (68 €) ja sensitive voide (48).

BTB13 sensitive mask (34 €) ja Nannic hellävarainen willowbark –kuorinta (44 €) kerran viikossa.

Aurinkosuojaukseen BTB13 aurinkovoide.

Couperosa iholle sopivat tuotteet saatavilla Mandarin Spassa.

Couperosa on yleinen ominaisuus suomalaisella iholla ja se näkyy ihon punakkuutena ja  johtuu laajentuneista verisuonista. Ohuella iholla tämä on helposti havaittavissa, mutta paksuihoisemmalla vaikeammin huomattava, minkä vuoksi naiset yleensä saavat oireita herkemmin kuin miehet.  Couperosa on perinnöllistä mutta voi kehittyä myös esimerkiksi ihon paleltumisen tai rajujen lämmönvaihtelujen (esim. sauna) seurauksena. Monipuolisen erityisesti C-vitamiinipitoinen ravinto on tärkeää.

Couperosa ihoa pahentavat lämpötilavaihtelut, joten äärimmäisiä ilmasto-olosuhteita olisi syytä välttää. Pakkanen ja viima pahentavat oireita, suojaa iho huiveilla ja talvivoiteella. Kesällä ja auringossa muista aurinkosuoja. Saunassa ihon voit suojata naamiolla. Couperosaa voi lisätä alkoholi, kahvi, kuumat juomat, mausteiset ruuat sekä stressi ja tunnereaktiot. Myös useat kemikaalit ja hajustetut tuotteet aiheuttavat ihon lehahduksia. Kortisoni ohentaa ihoa, joten sitä on syytä välttää.

Hoida couperosaa hellävaraisesti ja pitkäjänteisesti. Käytä ihoa vahvistavia kosmetiikkatuotteita, mikä vähentää punoitusta ja lehahtelua. Couperosaiho on yleensä kuiva; kosteuttavat voiteet, naamiot ja luonnolliset öljyt vähentävät ihon kiristelyä. Naamiot ja puhdistustuotteet on syytä valita huolella ja vältä rakeellisia kuorintoja.

Radiofrekvenssihoidolla saadaan hyviä tuloksia ihon vahvistamisessa ja sitä kautta se vähentää couperosaa iholla.