Kuukauden tuote BTB13 -voide

Kuukauden tuotteena on tehokas ja upeasti imeytyvä BTB13 voide ja seerumi.

TARJOUS: Maaliskuun ajan BTB13 kasvovesi ja puhdistusmaito yhteishintaan 56 €.

Voide ja seerumi yhteishintaan 98 € (30 ml + 15 ml).

Suomalainen innovaatio – Patentoitu kantasoluteknologia yhdistettynä luonnon ja tieteen parhaisiin aktiiviaineisiin!

Lue lisää BTB13 -tuotteista allaolevasta asiantuntija artikkelista. Poimittu Suomen Kosmetologi yhdistyksen ammattilehdestä:

 

MYSTISET KANTASOLUT KOSMETIIKASSA

Kantasolukosmetiikassa on eroja. Jos tuotteessa käytetään kasvikantasoluja, sen antioksidanttiteho voi olla hyvä, mutta ihmisen kantasolujen toimintaan sillä ei ole vaikutusta. Suomessa kehitetty aktiiviaineinnovaatio tehostaa ihon omien kantasolujen toimintaa.

Kantasolujen tehtävä on tuottaa uusia, tehtäviinsä erikoistuneita oman perimänsä mukaisia soluja. Esimerkiksi ihon kantasolut ovat erikoistuneet tuottamaan ihoa, sydämen kantasolut sydäntä ja niin edelleen.

Myös kosmetiikkaa markkinoidaan nykyään kantasoluilla. Niin sanotussa kantasolukosmetiikassa käytetään yleensä kasvien kantasolu-uutteita, joissa kantasoluja on eristetty esimerkiksi lakasta, omenasta tai alppiruususta. Näiden kantasolu-uutteiden tehtävä on muodostaa kasvin perimän mukaisia soluja, mutta niillä ei voida vaikuttaa ihmisen kantasolujen toimintaan. Kasvikantasolu-uutteet ovat tehokkaita antioksidantteja, kuten kasvi – ja hedelmäuutteet aina, mutta vaikutusyhteyttä ihmisen kantasoluihin niillä ei siis ole.

Suomalaisten tutkijoiden kehittämä L-karnitiinia (BT), oroottihappoa (B13) ja hyaluronihappoa sisältävä yhdiste poikkeaa oleellisesti kasvien kantasolu-uutteista. Yhdisteen kaupallisesti käytetty nimi on BTB13, ja se aktivoi ja suojaa nimenomaan ihmisen ihon passivoituneita kantasoluja. Yhdisteen vaikutus on osoitettu laboratoriokokeessa Oulun yliopistossa.

BTB13-yhdistettä sisältävästä kosmetiikasta on hyötyä erityisesti ikääntyvän ihon hoidossa, sillä ihossa luonnostaan esiintyvien L-karnitiinin, oroottihapon ja hyaluronihapon määrät vähenevät iän myötä. Tämä johtaa kantasolujen toiminnan hidastumiseen ja siihen, että ihosoluja muodostuu vähemmän ja että iho ohenee. Kantasolut voivat häiriintyä myös erilaisten ulkoisten tekijöiden, kuten sairauksien, lääkkeiden ja UV-säteilyn, vaikutuksesta.

BTB13-yhdisteen teho perustuu ihosolujen ja kantasolujen toiminnan aktivointiin. Yhdisteessä vesiliukoinen oroottihappo on yhdistetty rasvaliukoiseen L-karnitiiniin patentoidulla menetelmällä, joka edistää vaikuttavien aineiden kulkeutumista kohdesolun sisään. Tämän lisäksi yhdiste vaikuttaa ihosoluihin puhdistamalla niitä kuona-aineista ja aktivoimalla solujen aineenvaihduntaa sekä tuomalla ihoon ja sen soluihin erittäin voimakasta antioksidanttisuojaa.

btb ja omenatBTB-13 Yhdisteen hoitotuloksista ikääntyvällä iholla on käynnistymässä laaja kotimainen kaksoissokkotutkimus laser tilkan ylilääkäri Tom Schröderin kanssa. Tom Schröder luennoi kantasoluista myös Sky – kosmetologipäivillä 2014.